top of page

Vervolgconsulten

 

De chiropractor kan allerlei verschillende technieken gebruiken bij de behandeling, waarvan de belangrijkste de 'chiropractische correctie' is.

Bij zo'n correctie wordt er zorgvuldig gedoseerde druk uitgeoefend op de gewrichten van de wervelkolom of het bekken, waar de chiropractor een probleem (blokkade) gevonden heeft.

Hierdoor kunnen de gewrichten weer beter bewegen, de spieren ontspannen en het zenuwstelsel in balans komen. Ook voor andere gewrichten in het lichaam zijn behandeltechnieken.

 

Bij sommige correcties van de gewrichten is er een 'knakje' te horen, maar niet bij alle technieken.

Dit wordt veroorzaakt door de vorming van kleine gasbelletjes in het gewricht en kan géén kwaad. Bovendien zijn de meeste behandeltechnieken pijnloos. En in ieder geval zijn alle behandeltechnieken veilig.  

Van tevoren is niet altijd te voorspellen hoe iemand op de behandeling reageert. Er kán na een behandeling een tijdelijke nareactie ontstaan.  Een mogelijke reactie is (méér) pijn. Sommige mensen voelen vermoeidheid of spierpijn. Meestal is de nareactie na één of twee dagen weer weggetrokken.

 

Indien nodig gebruiken we aanvullende behandeltechnieken, zoals triggerpoint therapie, stretchtechnieken, oefeningen en taping. En vaak maken we gebruik van onze aangepaste behandeltafels, waarmee we speciale technieken kunnen uitvoeren en waarop vrijwel iedereen pijnloos kan liggen. Zelfs zwangere vrouwen op hun buik!

 

En uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met de persoon, leeftijd en klachten bij de keuze voor behandeltechnieken.

 

 

bottom of page