top of page

Rugklachten

 

Pijn in de lage rug komt erg veel voor. Bijna iedereen zal ooit in zijn  leven een periode met rugpijn ervaren. Problemen in de lage rug kunnen uiteenlopen van een zeurende pijn in de rug, die na een paar dagen weer verdwijnt, tot spitachtige klachten, met soms zelfs een 'scheefstand' tot gevolg. De pijn kan gaan uitstralen naar bil of been. In deze gevallen kan er sprake zijn van ischias of hernia. De pijn en bewegingsbeperking zijn vaak wisselend van aard.  Bij veel mensen ontwikkelen deze klachten zich tot een langdurig en/of terugkerend probleem.

 

Het bekken en de lage rug worden door onze dagelijkse bezigheden veelvuldig belast en in deze opstapeling liggen vaak de oorzaken van de rugproblemen. Veel voorkomende oorzaken zijn weinig afwisseling in de houding, weinig beweging, verkeerde of eenzijdige belasting (ook plotseling) of een ongeluk. Maar ook slijtage, stress of bijvoorbeeld zwangerschap hebben hun invloed.

 

Veel lage rugklachten worden veroorzaakt doordat wervel- of bekkengewrichten niet goed functioneren. Hierdoor kunnen (pijn)zenuwen overprikkeld raken en spieren té gespannen worden.

Bij iedereen gebeurt dit op een voor die persoon specifieke manier. Daarom passen wij ons onderzoek en vervolgens ook de behandeling aan iedereen afzonderlijk aan.

bottom of page