top of page

Kinderen

 

Kleine kinderen worden groot en in alle fases van die groei zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de wervelkolom.

 

Leren zitten, kruipen en lopen gaan letterlijk met vallen en opstaan. Daarna kunnen sporten, zware schooltassen, een slechte houding in de klas en flinke groeispurts behoorlijke invloed hebben. Ook zitten veel kinderen steeds langer aan de computer, spelcomputer, tv of tablet. Problemen die hierdoor in de wervelkolom kunnen ontstaan kunnen voor allerlei ongemakken zorgen.

Sommige kinderen worden onhandiger en vallen nog vaker of hebben bijvoorbeeld moeite met het halen van een zwemdiploma. Andere kinderen hebben al echt rugpijn, nekpijn of hoofdpijn. En sommige kinderen blijven herhaaldelijk oorontsteking krijgen of plassen nog lang in bed. 

 

Als dit soort klachten niet uit zichzelf verbeteren, kan het de moeite waard zijn een chiropractor om raad te vragen. Problemen in de wervelkolom kunnen dan opgespoord worden en op jonge leeftijd opgelost worden.

De behandeling wordt altijd aangepast aan de klacht en de leeftijd van het kind en lijkt dus niet op de behandeling van een volwassene. Kinderen zijn namelijk geen mini-volwassenen.

 

Kinderen herstellen vaak snel en na slechts enkele behandelingen is er vaak al verbetering. Bovendien leert de praktijkervaring, dat hoe eerder een probleem in de wervelkolom wordt opgelost, hoe degelijker het herstel is. Ook de kans op problemen later wordt veel kleiner en uw kind kan zich beter ontwikkelen.

 

 

bottom of page